Woning kopen Beerzerveld

Snel een woning kopen in Beerzerveld? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij vind je hier een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 7.601 huizen (70,2% koop, 29,6% huurwoning). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €378.619. Op dit huizenportaal vind je het woningaanbod in Beerzerveld, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Er is een mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de basis verkoopprijs is €378.619.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOmmen
PlaatsBeerzerveld
Postcode7685
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)18.009
Aantal huishoudens7.467
Aantal huishoudens met kinderen2.638
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen7.601
Aantal koopwoningen6.229
Aantal huurwoningen1.372
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.619
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Beerzerveld april 2024

Met onze woningzoeker blader je door het actuele woningaanbod van april 2024. Zoom verder in op vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als zuinigheid en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Geerdijk, Daarlerveen, Vroomshoop, Langeveen en Geesteren.

woning-te-koop-beerzerveld

Een appartement kopen in Beerzerveld

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 910 m3 gas en +/- 2140 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Beerzerveld

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 – 111 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1160 kuub gas en tevens 2590 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Beerzerveld is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2660 kWh stroom & 1220 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Beerzerveld

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3080 kWh elektra en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3930 elektriciteit (kWh) en 1900 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Beerzerveld

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Beerzerveld Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de koop rond te maken. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Beerzerveld

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Beerzerveld en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Beerzerveld helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €2.950. In de lijst hierna check je adressen van financieel adviseurs in Beerzerveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beerzerveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Beerzerveld

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Beerzerveld en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Beerzerveld kopen?

In en rondom de gemeente Ommen vind je ongeveer 7.601 woonobjecten. Dit zijn 6.229 (70,2%) koopwoningen en 1.372 (29,6%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 150 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €267.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €378.619. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beerzerveld. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Beerzerveld?

Een woonobject in Ommen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1440 m3 aan gas en 3090 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 kuub aardgas en 2140 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 m3 gas voor verwarming en warm water en 3930 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Beerzerveld passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Beerzerveld?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 18.009 personen in 7.467 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 2.250 eenpersoonshuishoudens, 2.579 families zonder kinderen en 2.638 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,37 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Beerzerveld?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Beerzerveld bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.ommen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7685.

Plaats een reactie