Woning kopen Vroomshoop

Van plan om een woning te kopen in Vroomshoop? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek vind je diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien geniet je hier ook van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 13.847 huizen (65,5% koophuis, 34,2% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €309.662. Op dit woningplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Vroomshoop, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €232.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €309.662.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTwenterand
PlaatsVroomshoop
Postcode7681
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)33.743
Aantal huishoudens13.184
Aantal huishoudens met kinderen5.566
Gemiddelde huishoudensgrootte2,53
Aantal woningen13.847
Aantal koopwoningen11.828
Aantal huurwoningen2.019
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€232.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.662
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Vroomshoop juli 2024

Hieronder bekijk je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakteen extra details als verwarming en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Beerzerveld, Geerdijk, Langeveen, Geesteren en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

woning-te-koop-vroomshoop

Eigen appartement kopen in Vroomshoop

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 95 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 910 m3 gas en 2160 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Vroomshoop

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 111 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en 2660 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Vroomshoop is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2840 kWh stroom + 1230 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Vroomshoop

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 – 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh stroom en 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 & 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3980 stroom (kWh) & 1810 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Vroomshoop

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Vroomshoop Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Vroomshoop

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vroomshoop en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Vroomshoop geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €2.650. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Vroomshoop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vroomshoop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Vroomshoop

In juli 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Vroomshoop en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Vroomshoop kopen?

In en rondom de gemeente Twenterand vind je ongeveer 13.847 huizen. Je vindt hier circa 11.828 (65,5%) koopwoningen en 2.019 (34,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 142 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €232.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €309.662. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vroomshoop. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Vroomshoop?

Een woonobject in Twenterand heeft een verbruik van gemiddeld 1390 m3 per jaar aan gas en 3170 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (910 m3 gas voor verwarming en warm water en 2160 kWh elektra. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1810 m3 gas en 3980 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Vroomshoop passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Vroomshoop?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 33.743 personen die we kunnen onderverdelen in 13.184 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.426 eenpersoonshuishoudens, 4.192 huishoudens zonder kinderen en 5.566 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,53 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Vroomshoop?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Vroomshoop realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.twenterand.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7680, 7681.

Plaats een reactie