Woning kopen Hellevoetsluis

Jouw ideale woning kopen in Hellevoetsluis? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving heb je toegang tot verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 18.067 huizen (65,9% koop, 34,1% huurwoningen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €306.338. Op Woningassistent.nl vind je het beschikbare woningaanbod in Hellevoetsluis, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €230.000, de gemiddelde woningprijs is €306.338.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHellevoetsluis
Postcode3221
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)40.142
Aantal huishoudens18.035
Aantal huishoudens met kinderen6.376
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen18.067
Aantal koopwoningen13.223
Aantal huurwoningen4.844
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€230.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.338
Gemiddeld gasverbruik1030 m3
Gemiddeld stroomverbruik2960 kWh

Woningaanbod Hellevoetsluis juni 2024

In het schema hierna tref je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals isolatie & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Brielle, Westvoorne, Nissewaard, Albrandswaard en Maassluis.

woning-te-koop-hellevoetsluis

Een appartement kopen in Hellevoetsluis

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 710 m3 gas en doorgaans 2040 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hellevoetsluis

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 124 m2.
 • Het energieverbruik is circa 990 kuub gas en daarbij 3090 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Hellevoetsluis is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3150 kWh elektra & 1160 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hellevoetsluis

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 120 m2 en 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3650 kWh elektra & 1330 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4310 stroom (kWh) & 1800 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Hellevoetsluis

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Hellevoetsluis Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Hellevoetsluis

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hellevoetsluis en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Hellevoetsluis geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 & €2.650. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Hellevoetsluis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hellevoetsluis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Hellevoetsluis

In juni 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hellevoetsluis en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Hellevoetsluis kopen?

In de buurt van de gemeente Hellevoetsluis registreren wij 18.067 woonobjecten. Het gaat om 13.223 (65,9%) koopwoningen en 4.844 (34,1%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 113 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €230.000 en de gem. marktprijs is €306.338. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Hellevoetsluis. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hellevoetsluis?

Een woonobject in Hellevoetsluis verbruikt qua energie gem. zo’n 1030 kuub aardgas en 2960 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (710 m3 aan gas en 2040 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1800 kuub aardgas en 4310 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Hellevoetsluis passen duurzame producten zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Hellevoetsluis?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 40.142 personen in 18.035 verschillende gezinnen. Er wonen 5.812 eenpersoonshuishoudens, 5.847 huishoudens zonder kinderen en 6.376 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Hellevoetsluis?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hellevoetsluis laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hellevoetsluis.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3220, 3221, 3222, 3223, 3224, 3225.

Plaats een reactie