Woning kopen Brielle

Jouw aanstaande woning kopen in Brielle? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In de regio vind je meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 8.110 huizen (66,2% koop, 33,7% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €371.768. Op deze informatieve website blader je door het actuele woningaanbod in Brielle, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €257.000, de gemiddelde woningprijs is €371.768.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)17.271
Aantal huishoudens7.795
Aantal huishoudens met kinderen2.629
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen8.110
Aantal koopwoningen6.462
Aantal huurwoningen1.648
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.768
Gemiddeld gasverbruik1140 m3
Gemiddeld stroomverbruik3000 kWh

Woningaanbod Brielle april 2024

Bijgaand bekijk je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Kies op basis van ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtypeen relevante factoren als verwarming of rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Nissewaard en Albrandswaard.

woning-te-koop-brielle

Appartement kopen in Brielle

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 730 m3 gas en gem. 2350 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Brielle

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas en daarbij 2940 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Brielle is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 – 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3060 kWh stroom + 1270 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Brielle

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 & 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3330 kWh stroom & 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 & 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4340 elektra (kWh) en 1820 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Brielle

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je inzicht hebt in wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Brielle Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te ronden. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Brielle

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Brielle en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Brielle geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 & €2.600. In de opsomming hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Brielle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Brielle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Brielle

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Brielle en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Brielle kopen?

In en rondom de gemeente Brielle zijn er 8.110 woonhuizen. Het gaat daarbij om 6.462 (66,2%) koophuizen en 1.648 (33,7%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €257.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €371.768. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Brielle. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Brielle?

Een huis in Brielle verbruikt qua energie gem. zo’n 1140 m3 gas en 3000 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (730 kuub gas en 2350 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1820 m3 gas en 4340 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Brielle passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Brielle?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 17.271 inwoners in 7.795 huishoudens. Er wonen 2.550 eenpersoonshuishoudens, 2.616 gezinnen zonder kinderen en 2.629 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,18 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Brielle?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Brielle bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.brielle.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 3230, 3231, 3232.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie