Woning kopen Helmond

Ga je een woning kopen in Helmond? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij tref je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 41.222 woningen (53,9% koopwoning, 45,9% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €339.835. Op dit huizenplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Helmond, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €229.000, de gemiddelde prijs van een woning is €339.835.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHelmond
Postcode5707
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)92.423
Aantal huishoudens41.077
Aantal huishoudens met kinderen15.080
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen41.222
Aantal koopwoningen30.653
Aantal huurwoningen10.569
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€339.835
Gemiddeld gasverbruik970 m3
Gemiddeld stroomverbruik2960 kWh

Woningaanbod Helmond juli 2024

In het schema hierna vind je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakteen relevante factoren als woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Someren, Asten, Son en Breugel, Oirschot & Best.

woning-te-koop-helmond

Appartementen te koop Helmond

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 630 m3 gas en daarbij 2050 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Helmond

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 – 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 880 kuub gas & 2980 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Helmond is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 115 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3140 kWh stroom en 1010 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Helmond

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3770 kWh elektriciteit & 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 4720 elektriciteit (kWh) & 2090 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Helmond

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Helmond zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Helmond

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Helmond en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Helmond geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 – €2.700. In de volgende weergave bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Helmond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Helmond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Helmond

Recent (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Helmond en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Helmond kopen?

In de buurt van de gemeente Helmond zijn er ruim 41.222 huizen. We maken onderscheid tussen 30.653 (53,9%) koophuizen en 10.569 (45,9%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 122 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €229.000 en de gem. verkoopprijs is €339.835. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Helmond. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Helmond?

Een woning in Helmond verbruikt qua energie gem. zo’n 970 m3 gas en 2960 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (630 m3 gas en 2050 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (2090 m3 per jaar aan gas en 4720 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Helmond passen duurzame producten zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Helmond?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 92.423 inwoners in 41.077 verschillende huishoudens. Dit zijn 14.226 eenpersoonshuishoudens, 11.771 families zonder kinderen en 15.080 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,24 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Helmond?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Helmond laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.helmond.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5700, 5701, 5702, 5703, 5704, 5705, 5706, 5707, 5708, 5709.

Plaats een reactie