Woning kopen Oirschot

Jouw ideale woning kopen in Oirschot? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand vind je diverse dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 8.036 huizen (76,3% koop, 23,5% huurwoningen). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €463.075. Op dit huizenportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Oirschot, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €349.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €463.075.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5688
Netnummer0499 (+31499)
Inwoners (gemeente)18.714
Aantal huishoudens7.714
Aantal huishoudens met kinderen2.904
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen8.036
Aantal koopwoningen6.814
Aantal huurwoningen1.222
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€349.000
Gemiddelde verkoopprijs€463.075
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3550 kWh

Woningaanbod Oirschot juni 2024

Met onze woningzoeker vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als energielabel & aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Son en Breugel, Helmond, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten en Geldrop-Mierlo.

woning-te-koop-oirschot

Een appartement kopen in Oirschot

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 850 m3 gas en +/- 2120 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Oirschot

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 & 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1150 kuub gas en doorgaans 3100 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Oirschot is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3200 kWh elektra + 1270 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oirschot

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 – 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3690 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4510 elektra (kWh) + 1860 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Oirschot

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Oirschot Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Oirschot

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Oirschot en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Oirschot geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 – €2.800. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oirschot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oirschot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Oirschot

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oirschot en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oirschot kopen?

In deze gemeente Oirschot vinden we circa 8.036 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 6.814 (76,3%) koopwoningen en 1.222 (23,5%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 157 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €349.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €463.075. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oirschot. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oirschot?

Een huis in Oirschot kent een gem. verbruik van 1410 m3 gas en 3550 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 m3 gas en 2120 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1860 m3 gas en 4510 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Oirschot passen duurzame producten zoals dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Oirschot?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 18.714 inwoners die we kunnen onderverdelen in 7.714 huishoudens. Hier wonen 2.124 eenpersoonshuishoudens, 2.686 families zonder kinderen en 2.904 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,39 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Oirschot?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Oirschot laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.oirschot.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 5688, 5689.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie