Woning kopen Someren

Plannen om een woning te kopen in Someren? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop vind je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 8.181 huizen (72,2% koophuis, 27,6% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €378.186. Op dit huizenportaal bieden wij het recente woningaanbod in Someren, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €305.000, de doorsnee verkoopprijs is €378.186.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5711
Netnummer0493 (+31493)
Inwoners (gemeente)19.368
Aantal huishoudens8.188
Aantal huishoudens met kinderen2.944
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen8.181
Aantal koopwoningen7.072
Aantal huurwoningen1.109
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€305.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.186
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Someren juni 2024

In ons overzicht blader je door alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energielabel & de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Asten, Laarbeek, Helmond, Son en Breugel of Oirschot.

woning-te-koop-someren

Eigen appartement kopen in Someren

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 790 m3 gas en daarbij 2070 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Someren

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 & 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas en 2800 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Someren is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 & 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2960 kWh elektra & 1190 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Someren

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 – 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3510 kWh stroom en 1480 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4420 stroom (kWh) + 1970 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Someren

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Someren Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Someren

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Someren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Someren helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €3.150. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Someren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Someren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Someren

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Someren en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Someren kopen?

In deze gemeente Someren registreren wij 8.181 huizen. Het gaat om 7.072 (72,2%) koophuizen en 1.109 (27,6%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 166 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €305.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €378.186. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Someren. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Someren?

Een huis in Someren gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1400 m3 gas en 3350 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (790 m3 aan gas en 2070 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1970 m3 gas en 4420 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Someren passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Someren?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 19.368 inwoners in 8.188 verschillende gezinnen. Dat betreffen 2.409 eenpersoonshuishoudens, 2.835 huishoudens zonder kinderen en 2.944 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,33 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Someren?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Someren realiseren. Informeer bij de gemeente (www.someren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5710, 5711, 5712.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie