Woning kopen Son en Breugel

Jouw ideale woning kopen in Son en Breugel? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook ontdek je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 7.318 woningen (74,5% koop, 25% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €477.112. Op dit huizenportaal bieden wij het recente woningaanbod in Son en Breugel, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €348.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €477.112.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals restaurants, winkels, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
Postcode5691
Netnummer0499 (+31499)
Inwoners (gemeente)17.322
Aantal huishoudens7.264
Aantal huishoudens met kinderen2.766
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen7.318
Aantal koopwoningen6.411
Aantal huurwoningen907
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€477.112
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Son en Breugel juli 2024

In onderstaande weergave verstrekken we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals verwarming en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Helmond, Someren, Oirschot, Best of Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

woning-te-koop-son-en-breugel

Appartementen te koop Son en Breugel

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 720 m3 gas en daarbij 2060 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Son en Breugel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 124 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1300 kuub gas en 3020 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Son en Breugel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3200 kWh stroom & 1420 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Son en Breugel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3620 kWh elektriciteit & 1660 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 en 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 4760 elektra (kWh) + 2360 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Son en Breugel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Son en Breugel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Son en Breugel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Son en Breugel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Son en Breugel geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 & €3.150. In de volgende weergave vind je adressen van financieel adviseurs in Son en Breugel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Son en Breugel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Son en Breugel

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Son en Breugel en direct omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Son en Breugel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Son en Breugel zijn er 7.318 woonobjecten. Dit zijn 6.411 (74,5%) koopwoningen en 907 (25%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 153 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €348.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €477.112. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Son en Breugel. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Son en Breugel?

Een huishouden in Son en Breugel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1470 m3 per jaar aan gas en 3300 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (720 m3 per jaar aan gas en 2060 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (2360 m3 per jaar aan gas en 4760 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Son en Breugel passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Son en Breugel?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 17.322 personen in 7.264 gezinnen. Wat meer specifiek: 2.086 eenpersoonshuishoudens, 2.412 huishoudens zonder kinderen en 2.766 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Son en Breugel?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Son en Breugel laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.sonenbreugel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 5690, 5691, 5692, 5694.

Plaats een reactie