Woning kopen Asten

Van plan om een woning te kopen in Asten? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er allerhande voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 7.069 woningen (71% koop, 28,9% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €379.682. Op deze website blader je door het huidige woningaanbod in Asten, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €310.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €379.682.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5721
Netnummer0493 (+31493)
Inwoners (gemeente)16.721
Aantal huishoudens7.159
Aantal huishoudens met kinderen2.526
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen7.069
Aantal koopwoningen6.045
Aantal huurwoningen1.024
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€310.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.682
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Asten juni 2024

In deze lijst verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijs, aantal kamers, woningtypeen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of parkeermogelijkheden. Bel of mail het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Laarbeek, Deurne, Someren, Helmond & Son en Breugel.

woning-te-koop-asten

Studio of appartement kopen in Asten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 102 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 730 m3 gas en doorgaans 2120 kWh stroom.

Rijtjeshuis Asten

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 124 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas + 2940 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Asten is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3100 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Asten

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 – 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3530 kWh elektra en 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 – 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4560 elektriciteit (kWh) & 2030 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Asten

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je weet wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Asten Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Asten

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bieden wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Asten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Asten geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €3.050. In het schema hier check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Asten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Asten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Asten

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Asten en direct omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Asten kopen?

In en rondom de gemeente Asten vind je ongeveer 7.069 woonobjecten. Er zijn 6.045 (71%) koophuizen en 1.024 (28,9%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 162 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €310.000 en de gem. verkoopprijs is €379.682. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Asten. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Asten?

Een huishouden in Asten verbruikt gemiddeld 1400 kuub gas p/jaar en 3400 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (730 kuub gas en 2120 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2030 m3 gas en 4560 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Asten passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Asten?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 16.721 mensen in 7.159 gezinnen. Het betreft 2.303 eenpersoonshuishoudens, 2.330 huishoudens zonder kinderen en 2.526 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,3 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Asten?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Asten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.asten.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5720, 5721.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie