Woning kopen Losser

Snel een woning kopen in Losser? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er veel dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop is er vlakbij een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 9.863 woningen (68,9% koophuis, 30,9% huurwoning). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €327.243. Op Woningassistent.nl bieden wij het laatste woningaanbod in Losser, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is €327.243.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLosser
Postcode7581
Netnummer053 (+3153)
Inwoners (gemeente)22.683
Aantal huishoudens9.392
Aantal huishoudens met kinderen3.498
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen9.863
Aantal koopwoningen8.341
Aantal huurwoningen1.522
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.243
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3250 kWh

Woningaanbod Losser mei 2024

Onderstaand blader je door de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als energieneutraal of parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen die te koop staan in Dinkelland, Almelo, Oldenzaal, Hengelo of Enschede.

woning-te-koop-losser

Studio of appartement kopen in Losser

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 99 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 970 m3 gas en +/- 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Losser

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 – 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1200 kuub gas & 2850 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Losser is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2980 kWh stroom + 1340 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Losser

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 – 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 kWh elektra + 1490 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4140 elektriciteit (kWh) en 1930 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Losser

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Losser Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Losser

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bieden wij adressen van taxateurs en makelaars in Losser en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Losser geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €2.900. In onderstaande lijst tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Losser.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Losser. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Losser

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Losser en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Losser kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Losser zijn er 9.863 woningen. Dit zijn 8.341 (68,9%) koopwoningen en 1.522 (30,9%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 153 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €243.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €327.243. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Losser. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Losser?

Een huis in Losser verbruikt gemiddeld 1440 m3 gas voor verwarming en warm water en 3250 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (970 kuub gas en 2350 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1930 m3 per jaar aan gas en 4140 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Losser passen duurzame oplossingen als zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Losser?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 22.683 mensen in 9.392 verschillende huishoudens. Dit zijn 2.598 eenpersoonshuishoudens, 3.296 huishoudens zonder kinderen en 3.498 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,36 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Losser?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Losser zetten. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentelosser.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 7580, 7581, 7582.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie