Woning kopen Oldenzaal

Een woning kopen in Oldenzaal? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. In de nabije buurt bestaan er voldoende faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 14.662 woningen (61,8% koop, 38,1% huur). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €325.273. Op dit woningplatform bekijk je het woningaanbod in Oldenzaal, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €242.000, de gemiddelde verkoopprijs is €325.273.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOldenzaal
Postcode7571
Netnummer074 (+3174)
Inwoners (gemeente)31.836
Aantal huishoudens14.035
Aantal huishoudens met kinderen4.884
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen14.662
Aantal koopwoningen11.319
Aantal huurwoningen3.343
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.273
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2850 kWh

Woningaanbod Oldenzaal april 2024

Onderstaand krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtypeen extra details als energielabel & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Losser, Dinkelland, Hengelo, Enschede en Haaksbergen.

woning-te-koop-oldenzaal

Een appartement kopen in Oldenzaal

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 en 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 760 m3 gas en daarbij 1970 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Oldenzaal

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 & 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas + 2760 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Oldenzaal is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh stroom & 1290 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Oldenzaal

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3320 kWh elektra en 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 en 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4050 stroom (kWh) + 1930 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Oldenzaal

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Oldenzaal Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. Op basis van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Oldenzaal

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Oldenzaal en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Oldenzaal geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 & €2.700. In de opsomming hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Oldenzaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oldenzaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Oldenzaal

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Oldenzaal en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Oldenzaal kopen?

In de hele gemeente Oldenzaal zijn er ruim 14.662 woonhuizen. Dit zijn 11.319 (61,8%) koophuizen en 3.343 (38,1%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €242.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €325.273. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oldenzaal. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oldenzaal?

Een woonhuis in Oldenzaal verbruikt gemiddeld 1220 m3 gas voor verwarming en warm water en 2850 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1970 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1930 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4050 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Oldenzaal passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Oldenzaal?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 31.836 inwoners in 14.035 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.756 eenpersoonshuishoudens, 4.395 gezinnen zonder kinderen en 4.884 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,24 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oldenzaal?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Oldenzaal laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.oldenzaal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 7570, 7571, 7572, 7573, 7574, 7575, 7576, 7577.

Plaats een reactie