Woning kopen Rasquert

Alles weten over woning kopen in Rasquert? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de nabije buurt vind je verschillende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 22.878 woningen (67% koopwoning, 32,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €251.832. Op dit woningplatform tonen wij het actuele woningaanbod in Rasquert, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €174.000, de gemiddelde woningprijs is €251.832.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsRasquert
Postcode9955
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Rasquert april 2024

In ons overzicht maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in april 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal & en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Den Andel, Saaxumhuizen, Tinallinge, Baflo of Borgsweer.

woning-te-koop-rasquert

Een appartement kopen in Rasquert

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en +/- 1720 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Rasquert

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 en 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1210 kuub gas en daarbij 2250 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Rasquert is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2340 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Rasquert

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 – 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh elektra + 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3110 stroom (kWh) en 1840 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Rasquert

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je weet wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Rasquert zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Rasquert

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Rasquert en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Rasquert geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 en €2.900. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Rasquert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rasquert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Rasquert

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Rasquert en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Rasquert kopen?

In de buurt van de gemeente Het Hogeland zijn er 22.878 woonobjecten. Dit zijn 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 169 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €174.000 en de gem. verkoopprijs is €251.832. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Rasquert. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Rasquert?

Een woonhuis in Het Hogeland heeft een verbruik van gemiddeld 1490 m3 gas en 2620 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 per jaar aan gas en 1720 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1840 kuub gas p/jaar en 3110 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Rasquert passen duurzame producten zoals warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Rasquert?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 47.801 inwoners in 21.434 verschillende huishoudens. Dit zijn 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,19 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Rasquert?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Rasquert laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.hethogeland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9955.

Plaats een reactie