Woning kopen Den Andel

Snel een woning kopen in Den Andel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de regio heb je toegang tot meerdere faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien vind je hier een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 22.878 huizen (67% koop, 32,8% huurhuis). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €251.832. Op deze website vind je het beschikbare woningaanbod in Den Andel, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €174.000, de doorsnee verkoopprijs is €251.832.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsDen Andel
Postcode9956
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Den Andel februari 2024

In ons overzicht vind je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, aantal kamersen extra details als energielabel en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Saaxumhuizen, Onderdendam, Rasquert, Tinallinge & Baflo.

woning-te-koop-den-andel

Appartement kopen in Den Andel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en 1720 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Den Andel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 & 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1210 kuub gas en daarbij 2250 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Den Andel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2340 kWh elektriciteit en 1360 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Den Andel

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 – 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh elektriciteit + 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 en 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3110 elektra (kWh) + 1840 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Den Andel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Den Andel Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te handelen. Op basis van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Den Andel

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Den Andel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Den Andel geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €2.550. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Den Andel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Andel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Den Andel

Recent (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Den Andel en omgeving. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Den Andel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Het Hogeland registreren wij 22.878 woonhuizen. Hierbij spreken we van 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 169 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €174.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €251.832. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Andel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Den Andel?

Een woonhuis in Het Hogeland verbruikt qua energie gem. zo’n 1490 kuub gas p/jaar en 2620 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1720 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1840 kuub gas p/jaar en 3110 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Den Andel passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Den Andel?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 47.801 personen in 21.434 huishoudens. Dat betreffen 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 families zonder kinderen en 6.988 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,19 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Den Andel?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Den Andel plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 9956.

Plaats een reactie