Woning kopen Saaxumhuizen

Jouw volgende woning kopen in Saaxumhuizen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de nabije omgeving heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 22.878 woningen (67% koop, 32,8% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €251.832. Op deze informatieve website tonen wij het nieuwe woningaanbod in Saaxumhuizen, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Er is een mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €251.832.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsSaaxumhuizen
Postcode9957
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Saaxumhuizen februari 2024

In het schema hierna bekijk je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als zuinigheid of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Onderdendam, Mensingeweer, Den Andel, Rasquert en Tinallinge.

woning-te-koop-saaxumhuizen

Een appartement kopen in Saaxumhuizen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas + 1720 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Saaxumhuizen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Saaxumhuizen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2340 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Saaxumhuizen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh elektra + 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3110 stroom (kWh) & 1840 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Saaxumhuizen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Saaxumhuizen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Saaxumhuizen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Saaxumhuizen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Saaxumhuizen geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €2.800. In de lijst hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Saaxumhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Saaxumhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Saaxumhuizen

Recent (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Saaxumhuizen en omgeving. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Saaxumhuizen kopen?

In de hele gemeente Het Hogeland bestaan er circa 22.878 huizen. Er zijn 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 169 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €174.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €251.832. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Saaxumhuizen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Saaxumhuizen?

Een woning in Het Hogeland verbruikt gemiddeld 1490 kuub aardgas en 2620 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 gas en 1720 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1840 m3 gas en 3110 kWh stroom). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Saaxumhuizen passen duurzame producten zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Saaxumhuizen?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 47.801 mensen in 21.434 huishoudens. Het betreft 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 gezinnen zonder kinderen en 6.988 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,19 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Saaxumhuizen?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Saaxumhuizen laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9957.

Plaats een reactie