Woning kopen Warfhuizen

Wil je een woning kopen in Warfhuizen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In en rondom deze plek heb je diverse faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 22.878 huizen (67% koophuis, 32,8% huurhuizen). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €251.832. Op dit woningplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Warfhuizen, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde transactieprijs is €251.832.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, winkels, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsWarfhuizen
Postcode9966
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Warfhuizen juli 2024

Met onze woningzoeker tref je het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoek op vraagprijs, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, liggingen andere eigenschappen zoals CV-ketel & mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Eenrum, Pieterburen, Leens, Zuurdijk & Wehe-den Hoorn.

woning-te-koop-warfhuizen

Appartementen te koop Warfhuizen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en 1720 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Warfhuizen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 123 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en tevens 2250 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Warfhuizen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2340 kWh stroom + 1360 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Warfhuizen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 – 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektriciteit + 1340 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 & 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 3110 elektra (kWh) en 1840 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Warfhuizen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Warfhuizen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Warfhuizen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Warfhuizen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Warfhuizen geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 en €2.850. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Warfhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Warfhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Warfhuizen

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Warfhuizen en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Warfhuizen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Het Hogeland bestaan er circa 22.878 woonobjecten. Het gaat om 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 169 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €174.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €251.832. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Warfhuizen. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Warfhuizen?

Een woning in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 m3 aan gas en 2620 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 aan gas en 1720 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Warfhuizen passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Warfhuizen?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 47.801 inwoners die we kunnen onderverdelen in 21.434 huishoudens. Dit zijn 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 gezinnen zonder kinderen en 6.988 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Warfhuizen?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Warfhuizen plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9963, 9966.

Plaats een reactie