Woning kopen Leens

Jouw ideale woning kopen in Leens? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de omgeving vind je veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder tref je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 22.878 woningen (67% koopwoning, 32,8% huurwoning). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €251.832. Op dit woningportaal vind je het laatste woningaanbod in Leens, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is €251.832.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsLeens
Postcode9965
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Leens februari 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, liggingen andere eigenschappen zoals CV-ketel & parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Warfhuizen, Eenrum, Zuurdijk, Wehe-den Hoorn en Schouwerzijl.

woning-te-koop-leens

Appartement kopen in Leens

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas en +/- 1720 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Leens

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1210 kuub gas en tevens 2250 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Leens is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 – 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2340 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Leens

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektriciteit en 1340 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 – 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3110 elektriciteit (kWh) & 1840 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Leens

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Leens Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Leens

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Leens en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Leens geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €2.850. In de opsomming hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Leens.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leens. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Leens

Deze maand (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Leens en net daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Leens kopen?

In de hele gemeente Het Hogeland zijn er 22.878 huizen. Dit zijn 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 169 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €174.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €251.832. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leens. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Leens?

Een woonhuis in Het Hogeland verbruikt qua energie gem. zo’n 1490 m3 gas voor verwarming en warm water en 2620 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 per jaar aan gas en 1720 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1840 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Leens passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Leens?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 47.801 inwoners die we kunnen onderverdelen in 21.434 verschillende huishoudens. Dat betreffen 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,19 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Leens?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Leens bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9965.

Plaats een reactie