Woning kopen Zuurdijk

Alles weten over woning kopen in Zuurdijk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de regio vind je meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 22.878 woningen (67% koophuis, 32,8% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €251.832. Op deze informatieve website blader je door het recente woningaanbod in Zuurdijk, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde prijs van een woning is €251.832.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsZuurdijk
Postcode9965
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Zuurdijk maart 2024

Met onze huizenzoeker check je optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Zoek op bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, liggingen andere eigenschappen zoals energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Leens, Warfhuizen, Wehe-den Hoorn, Schouwerzijl & Mensingeweer.

woning-te-koop-zuurdijk

Appartementen te koop Zuurdijk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en tevens 1720 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Zuurdijk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 122 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1210 kuub gas en daarbij 2250 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Zuurdijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2340 kWh stroom & 1360 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Zuurdijk

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh elektra en 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 – 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3110 elektriciteit (kWh) & 1840 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Zuurdijk

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia kan je woningen te koop in Zuurdijk Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. het bod, kosten koper, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Zuurdijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Zuurdijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Zuurdijk helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 – €3.200. In onderstaande lijst check je adressen van financieel adviseurs in Zuurdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuurdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Zuurdijk

In maart 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Zuurdijk en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Zuurdijk kopen?

In de gemeente Het Hogeland zijn er 22.878 huizen. De verdeling is als volgt: 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 169 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €174.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €251.832. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuurdijk. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Zuurdijk?

Een huis in Het Hogeland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1490 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2620 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 per jaar aan gas en 1720 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1840 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Zuurdijk passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Zuurdijk?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 47.801 inwoners in 21.434 gezinnen. Hier wonen 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,19 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Zuurdijk?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Zuurdijk realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9883, 9965, 9966.

Plaats een reactie