Woning kopen Stitswerd

Ga je een woning kopen in Stitswerd? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In en rondom deze plek vind je uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 22.878 huizen (67% koophuis, 32,8% huur). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €251.832. Op deze informatieve website vind je het huidige woningaanbod in Stitswerd, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde prijs van een woning is €251.832.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsStitswerd
Postcode9999
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Stitswerd april 2024

In deze lijst bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, liggingen andere eigenschappen zoals energieprestaties of mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Usquert, Westerwijtwerd, Zandeweer, Eppenhuizen of Kantens.

woning-te-koop-stitswerd

Studio of appartement kopen in Stitswerd

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en daarbij 1720 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Stitswerd

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1210 kuub gas en doorgaans 2250 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Stitswerd is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 en 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2340 kWh stroom en 1360 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Stitswerd

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 2430 kWh stroom & 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 3110 elektriciteit (kWh) en 1840 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Stitswerd

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Stitswerd Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Stitswerd

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Stitswerd en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Stitswerd helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €2.800. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Stitswerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stitswerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Stitswerd

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Stitswerd en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Stitswerd kopen?

In de buurt van de gemeente Het Hogeland vinden we circa 22.878 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 169 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €174.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €251.832. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stitswerd. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Stitswerd?

Een huishouden in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 m3 gas voor verwarming en warm water en 2620 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 aan gas en 1720 stroom (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1840 m3 per jaar aan gas en 3110 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Stitswerd passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Stitswerd?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 47.801 personen die we kunnen onderverdelen in 21.434 verschillende gezinnen. Het gaat om 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,19 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Daarna begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Stitswerd?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Stitswerd realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9999.

Plaats een reactie