Woning kopen Wehe-den Hoorn

Jouw volgende woning kopen in Wehe-den Hoorn? Het is een erg populaire plek in de provincie Groningen. In de regio vind je voldoende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 22.878 huizen (67% koop, 32,8% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €251.832. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Wehe-den Hoorn, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is €251.832.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsWehe-den Hoorn
Postcode9964
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Wehe-den Hoorn mei 2024

In het schema hierna check je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals zuinigheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Zuurdijk, Leens, Schouwerzijl, Mensingeweer en Onderdendam.

woning-te-koop-wehe-den-hoorn

Een appartement kopen in Wehe-den Hoorn

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en doorgaans 1720 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Wehe-den Hoorn

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas en tevens 2250 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Wehe-den Hoorn is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 113 m2.
 • Schatting: er wordt 2340 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wehe-den Hoorn

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 & 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh elektriciteit + 1340 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3110 elektra (kWh) en 1840 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Wehe-den Hoorn

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Wehe-den Hoorn zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Wehe-den Hoorn

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Wehe-den Hoorn en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Wehe-den Hoorn geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.700. In het schema hier bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Wehe-den Hoorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wehe-den Hoorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wehe-den Hoorn

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wehe-den Hoorn en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Wehe-den Hoorn kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Het Hogeland zijn er ruim 22.878 huizen. Dit zijn 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 169 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €174.000 en de gem. marktprijs is €251.832. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wehe-den Hoorn. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wehe-den Hoorn?

Een woonobject in Het Hogeland verbruikt qua energie gem. zo’n 1490 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2620 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 per jaar aan gas en 1720 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Wehe-den Hoorn passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Wehe-den Hoorn?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 47.801 personen in 21.434 verschillende gezinnen. Het betreft 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 gezinnen zonder kinderen en 6.988 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Wehe-den Hoorn?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wehe-den Hoorn laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 9964.

Plaats een reactie