Woning kopen Mensingeweer

Ga je een woning kopen in Mensingeweer? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In de nabije omgeving bestaan er voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 22.878 huizen (67% koophuis, 32,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €251.832. Op Woningassistent.nl check je het huidige woningaanbod in Mensingeweer, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is €251.832.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsMensingeweer
Postcode9961
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Mensingeweer februari 2024

Met onze woningzoeker bieden we het actuele woningaanbod van februari 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel en parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Schouwerzijl, Wehe-den Hoorn, Onderdendam, Saaxumhuizen en Den Andel.

woning-te-koop-mensingeweer

Een appartement kopen in Mensingeweer

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 & 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en +/- 1720 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Mensingeweer

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 – 118 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1210 kuub gas en tevens 2250 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Mensingeweer is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2340 kWh stroom + 1360 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Mensingeweer

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 & 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh elektriciteit + 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3110 stroom (kWh) + 1840 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Mensingeweer

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Mensingeweer zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod komt tot stand door de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Mensingeweer

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Mensingeweer en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Mensingeweer helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €2.600. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Mensingeweer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mensingeweer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Mensingeweer

Recent (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Mensingeweer en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Mensingeweer kopen?

In de gemeente Het Hogeland vinden we circa 22.878 woonobjecten. Er zijn 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 169 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €174.000 en de gem. marktprijs is €251.832. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mensingeweer. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Mensingeweer?

Een huis in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 kuub gas en 2620 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (830 kuub gas p/jaar en 1720 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1840 kuub gas en 3110 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Mensingeweer passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Mensingeweer?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 47.801 inwoners in 21.434 huishoudens. Het betreft 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 families zonder kinderen en 6.988 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Mensingeweer?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Mensingeweer bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9961.

Plaats een reactie