Woning kopen Eelderwolde

Jouw volgende woning kopen in Eelderwolde? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In de nabije buurt bestaan er voldoende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook kan je hier genieten van mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 14.596 woningen (76,5% koopwoning, 23% huurhuis). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €411.599. Op deze website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Eelderwolde, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €288.000, de gemiddelde woningprijs is €411.599.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsEelderwolde
Postcode9766
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Eelderwolde februari 2024

Onderstaand ontdek je alle woningen die in februari 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als woninglabel of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Sauwerd, Winsum, Paterswolde, Eelde en Glimmen.

woning-te-koop-eelderwolde

Eigen appartement kopen in Eelderwolde

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 940 m3 gas en tevens 1980 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Eelderwolde

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 117 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en doorgaans 2390 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Eelderwolde is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 en 130 m2.
 • Schatting: er wordt 2470 kWh stroom en 1400 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Eelderwolde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2970 kWh elektra & 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3620 stroom (kWh) & 2020 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Eelderwolde

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Eelderwolde Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering in orde te maken. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Eelderwolde

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Eelderwolde en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Eelderwolde geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 – €3.300. In de opsomming hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Eelderwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eelderwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Eelderwolde

Deze maand (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Eelderwolde en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Eelderwolde kopen?

In en rondom de gemeente Tynaarlo vind je ongeveer 14.596 woonhuizen. Dit zijn 12.892 (76,5%) koopwoningen en 1.704 (23%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 144 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €288.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €411.599. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eelderwolde. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Eelderwolde?

Een woonhuis in Tynaarlo heeft een verbruik van gemiddeld 1570 m3 gas en 2930 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (940 m3 gas en 1980 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2020 m3 gas en 3620 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Eelderwolde passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Eelderwolde?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 33.887 inwoners in 14.306 verschillende huishoudens. Er wonen 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 gezinnen zonder kinderen en 5.144 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,3 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Eelderwolde?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Eelderwolde laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.tynaarlo.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9766.

Plaats een reactie