Woning kopen Heumen

Alles weten over woning kopen in Heumen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook vind je hier een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 7.274 huizen (71,2% koophuis, 27% huur). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €403.251. Op deze pagina bieden wij het recente woningaanbod in Heumen, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €303.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €403.251.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteHeumen
Postcode6581
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)16.454
Aantal huishoudens7.145
Aantal huishoudens met kinderen2.538
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen7.274
Aantal koopwoningen6.027
Aantal huurwoningen1.247
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.251
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Heumen mei 2024

Met onze woningzoeker blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als duurzaamheid & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Mook en Middelaar, Gennep, Berg en Dal, Nijmegen & Kerkrade.

woning-te-koop-heumen

Een appartement kopen in Heumen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 700 m3 gas en daarbij 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Heumen

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 – 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1170 kuub gas en 2810 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Heumen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2980 kWh elektriciteit en 1320 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Heumen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3320 kWh elektra + 1510 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4150 elektriciteit (kWh) & 1980 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Heumen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Heumen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te ronden. Op basis van woningwaarde, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Heumen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Heumen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Heumen geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 – €3.050. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Heumen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heumen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Heumen

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Heumen en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Heumen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Heumen vind je ongeveer 7.274 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 6.027 (71,2%) koopwoningen en 1.247 (27%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €303.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €403.251. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heumen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Heumen?

Een woonobject in Heumen heeft een verbruik van gemiddeld 1360 kuub aardgas en 3080 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (700 m3 per jaar aan gas en 1870 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4150 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Heumen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Heumen?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 16.454 inwoners in 7.145 gezinnen. Dit zijn 2.212 eenpersoonshuishoudens, 2.395 families zonder kinderen en 2.538 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,27 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Heumen?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Heumen realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.heumen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6582.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie