Woning kopen Haarsteeg

Jouw aanstaande woning kopen in Haarsteeg? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop is er vlakbij een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 19.357 huizen (67,6% koopwoning, 32,4% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €411.890. Op dit woningportaal vind je het actuele woningaanbod in Haarsteeg, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de gemiddelde woningprijs is €411.890.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsHaarsteeg
Postcode5256
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)44.692
Aantal huishoudens19.095
Aantal huishoudens met kinderen7.002
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen19.357
Aantal koopwoningen16.431
Aantal huurwoningen2.926
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.890
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Haarsteeg juni 2024

In onderstaande weergave check je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren andere eigenschappen zoals duurzaamheid & aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Doeveren, Hedikhuizen, Nieuwkuijk, Vlijmen of Rosmalen.

woning-te-koop-haarsteeg

Appartement kopen in Haarsteeg

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 750 m3 gas en 2080 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Haarsteeg

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 109 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en tevens 3020 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Haarsteeg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 en 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 kWh stroom + 1320 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Haarsteeg

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3520 kWh stroom + 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4450 stroom (kWh) en 1970 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Haarsteeg

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Haarsteeg Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Haarsteeg

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Haarsteeg en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Haarsteeg helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €3.250. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Haarsteeg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haarsteeg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Haarsteeg

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Haarsteeg en omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Haarsteeg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Heusden vinden we circa 19.357 woonhuizen. Het gaat daarbij om 16.431 (67,6%) koophuizen en 2.926 (32,4%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 139 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €293.000 en de gem. verkoopprijs is €411.890. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haarsteeg. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Haarsteeg?

Een huis in Heusden verbruikt qua energie gem. zo’n 1320 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3240 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2080 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4450 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Haarsteeg passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Haarsteeg?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 44.692 personen die we kunnen onderverdelen in 19.095 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.594 eenpersoonshuishoudens, 6.499 families zonder kinderen en 7.002 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Haarsteeg?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Haarsteeg realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.heusden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5254, 5256.

Plaats een reactie