Woning kopen Hedikhuizen

Plannen om een woning te kopen in Hedikhuizen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek bestaan er voldoende voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 19.357 huizen (67,6% koop, 32,4% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €411.890. Op Woningassistent.nl bieden wij het beschikbare woningaanbod in Hedikhuizen, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de gemiddelde huizenprijs is €411.890.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsHedikhuizen
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)44.692
Aantal huishoudens19.095
Aantal huishoudens met kinderen7.002
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen19.357
Aantal koopwoningen16.431
Aantal huurwoningen2.926
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.890
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Hedikhuizen juni 2024

In ons overzicht tref je het actuele woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, liggingen andere woningeigenschappen als verwarming & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Heesbeen, Herpt, Doeveren, Haarsteeg & Nieuwkuijk.

woning-te-koop-hedikhuizen

Appartement kopen in Hedikhuizen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en +/- 2080 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Hedikhuizen

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas + 3020 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hedikhuizen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3190 kWh elektriciteit en 1320 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hedikhuizen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 & 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3520 kWh elektra & 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4450 stroom (kWh) + 1970 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Hedikhuizen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Hedikhuizen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop definitief te regelen. A.d.h.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Hedikhuizen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Hedikhuizen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Hedikhuizen helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €2.800. In de lijst hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Hedikhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hedikhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Hedikhuizen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Hedikhuizen en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Hedikhuizen kopen?

In de gemeente Heusden registreren wij 19.357 huizen. Het gaat om 16.431 (67,6%) koophuizen en 2.926 (32,4%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 139 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €293.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €411.890. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Hedikhuizen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hedikhuizen?

Een woonhuis in Heusden verbruikt gemiddeld 1320 kuub aardgas en 3240 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (750 m3 gas en 2080 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1970 kuub aardgas en 4450 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Hedikhuizen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Hedikhuizen?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 44.692 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.095 verschillende gezinnen. Er wonen 5.594 eenpersoonshuishoudens, 6.499 families zonder kinderen en 7.002 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hedikhuizen?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hedikhuizen bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heusden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5256.

Plaats een reactie