Woning kopen Heusden

Ga je een woning kopen in Heusden? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 19.357 woningen (67,6% koopwoning, 32,4% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €411.890. Op deze pagina tonen wij het beschikbare woningaanbod in Heusden, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de gemiddelde verkoopprijs is €411.890.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)44.692
Aantal huishoudens19.095
Aantal huishoudens met kinderen7.002
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen19.357
Aantal koopwoningen16.431
Aantal huurwoningen2.926
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.890
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Heusden juli 2024

Onderstaand check je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als duurzaamheid en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Vught, Sint-Michielsgestel, s-Hertogenbosch, Loon op Zand en Waalwijk.

woning-te-koop-heusden

Studio of appartement kopen in Heusden

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 750 m3 gas en +/- 2080 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Heusden

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas en doorgaans 3020 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Heusden is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 & 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 kWh stroom & 1320 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Heusden

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3520 kWh stroom & 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 & 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4450 elektra (kWh) en 1970 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Heusden

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Heusden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Heusden

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Heusden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Heusden geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €2.650. In onderstaande lijst verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Heusden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heusden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Heusden

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Heusden en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Heusden kopen?

In de hele gemeente Heusden vinden we circa 19.357 huizen. We maken onderscheid tussen 16.431 (67,6%) koophuizen en 2.926 (32,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 139 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €293.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €411.890. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heusden. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heusden?

Een woonhuis in Heusden heeft een verbruik van gemiddeld 1320 kuub aardgas en 3240 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 gas en 2080 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1970 kuub gas p/jaar en 4450 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Heusden passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Heusden?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 44.692 personen die we kunnen onderverdelen in 19.095 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 5.594 eenpersoonshuishoudens, 6.499 families zonder kinderen en 7.002 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Heusden?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Heusden laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heusden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5250, 5251, 5252.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie