Woning kopen Doeveren

Een woning kopen in Doeveren? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving bestaan er meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Tevens tref je hier een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 19.357 huizen (67,6% koop, 32,4% huurwoningen). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €411.890. Op deze pagina blader je door het woningaanbod in Doeveren, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de gemiddelde prijs van een woning is €411.890.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsDoeveren
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)44.692
Aantal huishoudens19.095
Aantal huishoudens met kinderen7.002
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen19.357
Aantal koopwoningen16.431
Aantal huurwoningen2.926
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.890
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Doeveren april 2024

In deze lijst bieden we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamersen relevante factoren als verwarming en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Hedikhuizen, Heesbeen, Haarsteeg, Nieuwkuijk & Vlijmen.

woning-te-koop-doeveren

Eigen appartement kopen in Doeveren

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas en daarbij 2080 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Doeveren

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 120 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas + 3020 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Doeveren is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3190 kWh stroom en 1320 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Doeveren

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 kWh stroom en 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4450 elektra (kWh) + 1970 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Doeveren

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Doeveren zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Doeveren

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Doeveren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Doeveren geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 & €3.300. In de opsomming hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Doeveren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Doeveren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Doeveren

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Doeveren en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Doeveren kopen?

In en rondom de gemeente Heusden registreren wij 19.357 huizen. Dit zijn 16.431 (67,6%) koopwoningen en 2.926 (32,4%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 139 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €293.000 en de gem. marktprijs is €411.890. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Doeveren. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Doeveren?

Een woning in Heusden verbruikt gemiddeld 1320 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3240 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (750 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2080 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1970 m3 per jaar aan gas en 4450 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Doeveren passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Doeveren?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 44.692 personen in 19.095 verschillende huishoudens. Het betreft 5.594 eenpersoonshuishoudens, 6.499 huishoudens zonder kinderen en 7.002 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,32 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Doeveren?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Doeveren bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.heusden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5256.

Plaats een reactie