Woning kopen Vlijmen

Plannen om een woning te kopen in Vlijmen? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 19.357 huizen (67,6% koophuis, 32,4% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €411.890. Op deze website vind je het nieuwe woningaanbod in Vlijmen, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de doorsnee verkoopprijs is €411.890.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsVlijmen
Postcode5251
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)44.692
Aantal huishoudens19.095
Aantal huishoudens met kinderen7.002
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen19.357
Aantal koopwoningen16.431
Aantal huurwoningen2.926
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.890
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Vlijmen juni 2024

Bijgaand check je het actuele woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren extra details als verwarming of parkeeropties. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Nieuwkuijk, Haarsteeg, Rosmalen, De Moer en Kaatsheuvel.

woning-te-koop-vlijmen

Appartementen te koop Vlijmen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 94 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 750 m3 gas en daarbij 2080 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Vlijmen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en gem. 3020 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Vlijmen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 kWh stroom en 1320 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Vlijmen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 kWh stroom & 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 – 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4450 stroom (kWh) en 1970 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Vlijmen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Vlijmen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Door middel van aankoopsom, kosten koper, eigen middelen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Vlijmen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Vlijmen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Vlijmen geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 en €2.800. In de opsomming hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vlijmen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vlijmen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Vlijmen

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Vlijmen en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Vlijmen kopen?

In de gemeente Heusden vind je ongeveer 19.357 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 16.431 (67,6%) koophuizen en 2.926 (32,4%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 139 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €293.000 en de gem. marktprijs is €411.890. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Vlijmen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Vlijmen?

Een woning in Heusden heeft een verbruik van gemiddeld 1320 m3 gas en 3240 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (750 kuub aardgas en 2080 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4450 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Vlijmen passen duurzame oplossingen als dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Vlijmen?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 44.692 mensen in 19.095 verschillende huishoudens. Het gaat om 5.594 eenpersoonshuishoudens, 6.499 gezinnen zonder kinderen en 7.002 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Vlijmen?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Vlijmen laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.heusden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5250, 5251, 5252.

Plaats een reactie