Woning kopen Nieuwkuijk

Jouw volgende woning kopen in Nieuwkuijk? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook vind je hier een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 19.357 huizen (67,6% koopwoning, 32,4% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €411.890. Op deze pagina vind je het woningaanbod in Nieuwkuijk, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €293.000, de gemiddelde verkoopprijs is €411.890.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, sportclubs, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsNieuwkuijk
Postcode5253
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)44.692
Aantal huishoudens19.095
Aantal huishoudens met kinderen7.002
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen19.357
Aantal koopwoningen16.431
Aantal huurwoningen2.926
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.890
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Nieuwkuijk juli 2024

In ons overzicht ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen relevante factoren als woninglabel & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Haarsteeg, Doeveren, Vlijmen, Rosmalen & De Moer.

woning-te-koop-nieuwkuijk

Appartement kopen in Nieuwkuijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 750 m3 gas en +/- 2080 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Nieuwkuijk

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 – 116 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas & 3020 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Nieuwkuijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3190 kWh stroom & 1320 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nieuwkuijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 & 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3520 kWh elektra + 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4450 stroom (kWh) & 1970 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Nieuwkuijk

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuwkuijk zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Nieuwkuijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nieuwkuijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nieuwkuijk helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 & €2.850. In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Nieuwkuijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwkuijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Nieuwkuijk

De afgelopen periode (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nieuwkuijk en omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nieuwkuijk kopen?

In de buurt van de gemeente Heusden registreren wij 19.357 woningen. Je vindt hier circa 16.431 (67,6%) koophuizen en 2.926 (32,4%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 139 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €293.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €411.890. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwkuijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Nieuwkuijk?

Een woonobject in Heusden verbruikt gemiddeld 1320 m3 per jaar aan gas en 3240 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (750 m3 per jaar aan gas en 2080 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1970 m3 gas voor verwarming en warm water en 4450 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Nieuwkuijk passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Nieuwkuijk?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 44.692 personen die we kunnen onderverdelen in 19.095 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 5.594 eenpersoonshuishoudens, 6.499 families zonder kinderen en 7.002 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,32 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nieuwkuijk?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Nieuwkuijk laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.heusden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 5253.

Plaats een reactie