Woning kopen Rosmalen

Snel een woning kopen in Rosmalen? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving bestaan er meerdere faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij tref je hier een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 73.424 woningen (52,4% koopwoning, 47,2% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €412.222. Op dit woningportaal blader je door het woningaanbod in Rosmalen, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €295.000, de gemiddelde verkoopprijs is €412.222.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
PlaatsRosmalen
Postcode5241
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)155.111
Aantal huishoudens73.408
Aantal huishoudens met kinderen22.748
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen73.424
Aantal koopwoningen44.343
Aantal huurwoningen29.081
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€295.000
Gemiddelde verkoopprijs€412.222
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Rosmalen juni 2024

In onderstaande weergave verstrekken we het actuele woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van aantal kamers, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen additionele aspecten als verwarming & parkeeropties. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Vlijmen, Nieuwkuijk, De Moer, Kaatsheuvel & Waspik.

woning-te-koop-rosmalen

Aanbod appartement kopen in Rosmalen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en doorgaans 2060 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Rosmalen

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en gem. 3040 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Rosmalen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3200 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Rosmalen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3660 kWh elektriciteit & 1480 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4540 stroom (kWh) en 1960 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Rosmalen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Rosmalen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Rosmalen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Rosmalen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Rosmalen geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €2.750. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Rosmalen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rosmalen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Rosmalen

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Rosmalen en daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Rosmalen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente s-Hertogenbosch bestaan er circa 73.424 woonhuizen. Hierbij spreken we van 44.343 (52,4%) koopwoningen en 29.081 (47,2%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 115 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €295.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €412.222. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rosmalen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Rosmalen?

Een woning in s-Hertogenbosch kent een gem. verbruik van 1070 kuub aardgas en 2830 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 2060 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1960 m3 aan gas en 4540 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Rosmalen passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Rosmalen?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 155.111 personen die we kunnen onderverdelen in 73.408 gezinnen. Het gaat om 29.457 eenpersoonshuishoudens, 21.203 gezinnen zonder kinderen en 22.748 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,08 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Rosmalen?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Rosmalen bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.s-hertogenbosch.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 5240, 5241, 5242, 5243, 5244, 5245, 5246, 5247, 5248, 5249.

Plaats een reactie