Woning kopen Hillegom

Jouw volgende woning kopen in Hillegom? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt zijn er voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens tref je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 9.863 woningen (66,6% koophuis, 33,3% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €392.555. Op deze website vind je het woningaanbod in Hillegom, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van tussenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €292.000, de gemiddelde transactieprijs is €392.555.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHillegom
Postcode2181
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)22.209
Aantal huishoudens9.904
Aantal huishoudens met kinderen3.453
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen9.863
Aantal koopwoningen6.891
Aantal huurwoningen2.972
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€392.555
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Hillegom mei 2024

In deze lijst vind je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoom verder in op perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Noordwijk, Katwijk, Teylingen, Lisse of Haarlemmermeer.

woning-te-koop-hillegom

Eigen appartement kopen in Hillegom

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en tevens 1980 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Hillegom

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 105 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas en 2950 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Hillegom is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 – 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3130 kWh stroom en 1310 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hillegom

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 en 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 3690 kWh elektra en 1560 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4390 elektra (kWh) & 2120 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Hillegom

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Hillegom Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de woning in orde te maken. Door middel van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Hillegom

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Hillegom en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Hillegom geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 & €2.550. In de volgende weergave vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hillegom.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hillegom. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hillegom

De afgelopen periode (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hillegom en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Hillegom kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hillegom zijn er ruim 9.863 woningen. Het gaat daarbij om 6.891 (66,6%) koopwoningen en 2.972 (33,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 113 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €292.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €392.555. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hillegom. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hillegom?

Een woning in Hillegom heeft een verbruik van gemiddeld 1110 kuub gas p/jaar en 2840 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 gas en 1980 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (2120 m3 per jaar aan gas en 4390 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Hillegom passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Hillegom?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 22.209 mensen in 9.904 huishoudens. Er wonen 3.386 eenpersoonshuishoudens, 3.065 huishoudens zonder kinderen en 3.453 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,21 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hillegom?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Hillegom laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hillegom.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 2121, 2180, 2181, 2182.

Plaats een reactie