Woning kopen Noordwijk

Wil je een woning kopen in Noordwijk? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving zijn er verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Verder tref je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 20.120 huizen (63% koop, 35,9% huurwoningen). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €528.958. Op dit huizenplatform check je het actuele woningaanbod in Noordwijk, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €373.000, de doorsnee verkoopprijs is €528.958.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals scholen, winkels, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2201
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)43.508
Aantal huishoudens19.680
Aantal huishoudens met kinderen6.524
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen20.120
Aantal koopwoningen13.278
Aantal huurwoningen6.842
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€373.000
Gemiddelde verkoopprijs€528.958
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod Noordwijk mei 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Selecteer op ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren meer onderwerpen zoals duurzaamheid & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Katwijk, Wassenaar, Hillegom, Teylingen en Lisse.

woning-te-koop-noordwijk

Studio of appartement kopen in Noordwijk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas + 2000 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Noordwijk

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1090 kuub gas en 3000 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Noordwijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 – 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3200 kWh elektriciteit + 1360 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Noordwijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 – 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3600 kWh elektriciteit en 1620 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4670 elektriciteit (kWh) & 2210 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Noordwijk

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je weet wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Noordwijk Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis definitief te regelen. D.m.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Noordwijk

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Noordwijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Noordwijk geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 & €2.600. In de volgende weergave bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Noordwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Noordwijk

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Noordwijk en daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Noordwijk kopen?

In de gemeente Noordwijk bestaan er circa 20.120 woonhuizen. Hierbij spreken we van 13.278 (63%) koophuizen en 6.842 (35,9%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 117 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €373.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €528.958. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordwijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Noordwijk?

Een huis in Noordwijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1160 m3 per jaar aan gas en 2890 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 2000 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2210 kuub gas en 4670 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Noordwijk passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Noordwijk?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 43.508 mensen in 19.680 gezinnen. Het betreft 7.303 eenpersoonshuishoudens, 5.853 huishoudens zonder kinderen en 6.524 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,16 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Noordwijk?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Noordwijk plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.noordwijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 2200, 2201, 2202, 2203, 2204.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie