Woning kopen Teylingen

Jouw aanstaande woning kopen in Teylingen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens is er vlakbij een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 16.286 woningen (65,1% koop, 33,8% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €488.709. Op deze website check je het recente woningaanbod in Teylingen, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €346.000, de gemiddelde woningprijs is €488.709.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, restaurants, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2171
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)37.440
Aantal huishoudens15.871
Aantal huishoudens met kinderen6.067
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen16.286
Aantal koopwoningen12.110
Aantal huurwoningen4.176
Gemiddelde woonoppervlakte118 m2
Gemiddelde WOZ€346.000
Gemiddelde verkoopprijs€488.709
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Teylingen mei 2024

Onderstaand verstrekken we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaaren meer onderwerpen zoals verwarming en aanwezigheid van een garage. Bel of mail het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Hillegom, Noordwijk, Lisse, Haarlemmermeer en Heemstede.

woning-te-koop-teylingen

Appartementen te koop Teylingen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 – 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en +/- 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Teylingen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 111 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1020 kuub gas & 3000 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Teylingen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 – 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3220 kWh stroom & 1260 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Teylingen

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 & 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3760 kWh elektra en 1600 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4600 stroom (kWh) en 2160 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Teylingen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Teylingen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Teylingen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Teylingen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Teylingen geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €2.750. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Teylingen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Teylingen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Teylingen

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Teylingen en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Teylingen kopen?

In de buurt van de gemeente Teylingen vind je ongeveer 16.286 woonobjecten. Het gaat daarbij om 12.110 (65,1%) koophuizen en 4.176 (33,8%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 118 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €346.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €488.709. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Teylingen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Teylingen?

Een woning in Teylingen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1120 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2950 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1950 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2160 m3 per jaar aan gas en 4600 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Teylingen passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Teylingen?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 37.440 personen in 15.871 gezinnen. Hier wonen 4.871 eenpersoonshuishoudens, 4.933 gezinnen zonder kinderen en 6.067 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,33 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Teylingen?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Teylingen bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.teylingen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2360, 2361, 2362.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie