Woning kopen Biest-Houtakker

Alles weten over woning kopen in Biest-Houtakker? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt vind je uiteenlopende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 6.865 woningen (75,8% koopwoning, 24% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €474.617. Op dit woningportaal tonen wij het huidige woningaanbod in Biest-Houtakker, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €328.000, de gemiddelde verkoopprijs is €474.617.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
PlaatsBiest-Houtakker
Postcode5084
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)15.518
Aantal huishoudens6.540
Aantal huishoudens met kinderen2.343
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen6.865
Aantal koopwoningen6.050
Aantal huurwoningen815
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€328.000
Gemiddelde verkoopprijs€474.617
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3420 kWh

Woningaanbod Biest-Houtakker juli 2024

In deze lijst krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van juli 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als verwarming & en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Esbeek, Diessen, Haaren, Biezenmortel en Udenhout.

woning-te-koop-biest-houtakker

Appartementen te koop Biest-Houtakker

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas + 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Biest-Houtakker

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 & 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1150 kuub gas + 2900 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Biest-Houtakker is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 en 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3070 kWh elektra en 1300 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Biest-Houtakker

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 – 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3300 kWh elektra & 1430 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4420 elektriciteit (kWh) en 1960 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Biest-Houtakker

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Biest-Houtakker zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Biest-Houtakker

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Biest-Houtakker en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Biest-Houtakker geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 – €2.650. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Biest-Houtakker.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Biest-Houtakker. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Biest-Houtakker

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Biest-Houtakker en in de buurt. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Biest-Houtakker kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hilvarenbeek bestaan er circa 6.865 woonobjecten. Dit zijn 6.050 (75,8%) koophuizen en 815 (24%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 168 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €328.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €474.617. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Biest-Houtakker. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Biest-Houtakker?

Een woonobject in Hilvarenbeek verbruikt gemiddeld 1450 kuub gas en 3420 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 kuub gas p/jaar en 1990 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1960 m3 aan gas en 4420 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Biest-Houtakker passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Biest-Houtakker?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 15.518 inwoners in 6.540 verschillende gezinnen. Dit zijn 1.847 eenpersoonshuishoudens, 2.350 gezinnen zonder kinderen en 2.343 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Daarna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Biest-Houtakker?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Biest-Houtakker laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hilvarenbeek.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5081, 5084.

Plaats een reactie