Woning kopen Haaren

Jouw volgende woning kopen in Haaren? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Ook kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 14.130 woningen (68,3% koop, 31,2% huurhuis). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €540.545. Op dit huizenplatform blader je door het woningaanbod in Haaren, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €350.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €540.545.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteOisterwijk
PlaatsHaaren
Postcode5076
Netnummer0411 (+31411)
Inwoners (gemeente)26.245
Aantal huishoudens11.257
Aantal huishoudens met kinderen3.900
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.130
Aantal koopwoningen11.463
Aantal huurwoningen2.667
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€350.000
Gemiddelde verkoopprijs€540.545
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Haaren juni 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals zuinigheid en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Biest-Houtakker, Esbeek, Biezenmortel, Udenhout of Moergestel.

woning-te-koop-haaren

Eigen appartement kopen in Haaren

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en 2090 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Haaren

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 en 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1130 kuub gas en +/- 3140 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Haaren is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 & 120 m2.
 • Schatting: er wordt 3200 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Haaren

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3410 kWh stroom + 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4600 stroom (kWh) & 2160 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Haaren

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Haaren zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Haaren

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Haaren en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Haaren geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €3.300. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Haaren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haaren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Haaren

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Haaren en direct omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Haaren kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Oisterwijk registreren wij 14.130 woonobjecten. Het gaat daarbij om 11.463 (68,3%) koophuizen en 2.667 (31,2%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 146 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €350.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €540.545. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haaren. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Haaren?

Een huishouden in Oisterwijk gebruikt gemiddeld 1340 m3 gas en 3300 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (760 kuub aardgas en 2090 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (2160 kuub gas p/jaar en 4600 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Haaren passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Haaren?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 26.245 personen die we kunnen onderverdelen in 11.257 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.501 eenpersoonshuishoudens, 3.856 huishoudens zonder kinderen en 3.900 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,26 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Haaren?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Haaren bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.haaren.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 5076.

Plaats een reactie