Woning kopen Biezenmortel

Jouw ideale woning kopen in Biezenmortel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt vind je meerdere faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij geniet je hier ook van een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 102.471 woningen (50,4% koophuis, 49% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €342.612. Op dit woningplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Biezenmortel, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €226.000, de doorsnee verkoopprijs is €342.612.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, winkels, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteTilburg
PlaatsBiezenmortel
Postcode5074
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)219.789
Aantal huishoudens108.875
Aantal huishoudens met kinderen31.109
Gemiddelde huishoudensgrootte1,98
Aantal woningen102.471
Aantal koopwoningen65.233
Aantal huurwoningen37.238
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€226.000
Gemiddelde verkoopprijs€342.612
Gemiddeld gasverbruik800 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Biezenmortel juli 2024

In onderstaande weergave tref je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, liggingen andere eigenschappen zoals woninglabel of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Haaren, Biest-Houtakker, Udenhout, Moergestel en Heukelom.

woning-te-koop-biezenmortel

Aanbod appartement kopen in Biezenmortel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 500 m3 gas & 1920 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Biezenmortel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 – 117 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 830 kuub gas & 2980 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Biezenmortel is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 – 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3190 kWh stroom & 1010 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Biezenmortel

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 en 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3600 kWh stroom + 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 – 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4680 elektra (kWh) en 1810 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Biezenmortel

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Biezenmortel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. het bod, kosten koper, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Biezenmortel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Biezenmortel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Biezenmortel geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 en €2.550. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Biezenmortel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Biezenmortel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Biezenmortel

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Biezenmortel en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Biezenmortel kopen?

In de hele gemeente Tilburg zijn er ruim 102.471 woonhuizen. Er zijn 65.233 (50,4%) koopwoningen en 37.238 (49%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 112 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €226.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €342.612. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Biezenmortel. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Biezenmortel?

Een huis in Tilburg kent een gem. verbruik van 800 kuub gas p/jaar en 2730 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (500 m3 aan gas en 1920 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1810 m3 gas en 4680 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Biezenmortel passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Biezenmortel?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente leven 219.789 mensen in 108.875 verschillende gezinnen. Er wonen 49.696 eenpersoonshuishoudens, 28.070 gezinnen zonder kinderen en 31.109 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 1,98 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Biezenmortel?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Biezenmortel bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.haaren.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 5074.

Plaats een reactie