Woning kopen Udenhout

Jouw aanstaande woning kopen in Udenhout? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving bestaan er meerdere faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 102.471 huizen (50,4% koop, 49% huurhuizen). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €342.612. Op dit woningplatform blader je door het laatste woningaanbod in Udenhout, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €226.000, de gemiddelde woningprijs is €342.612.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals scholen, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteTilburg
PlaatsUdenhout
Postcode5071
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)219.789
Aantal huishoudens108.875
Aantal huishoudens met kinderen31.109
Gemiddelde huishoudensgrootte1,98
Aantal woningen102.471
Aantal koopwoningen65.233
Aantal huurwoningen37.238
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€226.000
Gemiddelde verkoopprijs€342.612
Gemiddeld gasverbruik800 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Udenhout juni 2024

In het schema hierna verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als woninglabel en en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Biezenmortel, Haaren, Moergestel, Heukelom of Berkel-Enschot.

woning-te-koop-udenhout

Appartementen te koop Udenhout

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 500 m3 gas & 1920 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Udenhout

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 & 120 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 kuub gas en 2980 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Udenhout is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 & 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 kWh stroom en 1010 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Udenhout

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 – 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3600 kWh stroom + 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4680 elektriciteit (kWh) en 1810 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Udenhout

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Udenhout Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Udenhout

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Udenhout en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Udenhout geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 en €3.200. In de opsomming hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Udenhout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Udenhout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Udenhout

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Udenhout en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Udenhout kopen?

In de buurt van de gemeente Tilburg zijn er ruim 102.471 huizen. De verdeling is als volgt: 65.233 (50,4%) koopwoningen en 37.238 (49%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 112 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €226.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €342.612. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Udenhout. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Udenhout?

Een huishouden in Tilburg gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 800 kuub aardgas en 2730 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (500 kuub gas p/jaar en 1920 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1810 m3 gas voor verwarming en warm water en 4680 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Udenhout passen duurzame producten zoals dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Udenhout?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 219.789 mensen die we kunnen onderverdelen in 108.875 gezinnen. Hier wonen 49.696 eenpersoonshuishoudens, 28.070 families zonder kinderen en 31.109 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,98 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Udenhout?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Udenhout plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.tilburg.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5070, 5071.

Plaats een reactie