Woning kopen Diessen

Jouw ideale woning kopen in Diessen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de buurt bestaan er voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook is er vlakbij een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 6.865 woningen (75,8% koopwoning, 24% huurhuis). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €474.617. Op dit huizenportaal vind je het beschikbare woningaanbod in Diessen, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van bovenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €328.000, de gemiddelde verkoopprijs is €474.617.
 • In de regio zijn veel opties zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
PlaatsDiessen
Postcode5087
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)15.518
Aantal huishoudens6.540
Aantal huishoudens met kinderen2.343
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen6.865
Aantal koopwoningen6.050
Aantal huurwoningen815
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€328.000
Gemiddelde verkoopprijs€474.617
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3420 kWh

Woningaanbod Diessen juni 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op woningtype, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als energielabel of aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Haghorst, Oost West en Middelbeers, Esbeek, Biest-Houtakker en Haaren.

woning-te-koop-diessen

Studio of appartement kopen in Diessen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas + 1990 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Diessen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 106 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1150 kuub gas en +/- 2900 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Diessen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 en 117 m2.
 • Schatting: er wordt 3070 kWh stroom & 1300 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Diessen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3300 kWh elektriciteit & 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4420 elektriciteit (kWh) + 1960 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Diessen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Diessen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop rond te maken. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Diessen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Diessen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Diessen helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.950. In het schema hier bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Diessen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Diessen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Diessen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Diessen en omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Diessen kopen?

In deze gemeente Hilvarenbeek bestaan er circa 6.865 woonhuizen. Je vindt hier circa 6.050 (75,8%) koophuizen en 815 (24%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 168 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €328.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €474.617. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Diessen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Diessen?

Een woonobject in Hilvarenbeek kent een gem. verbruik van 1450 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3420 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 per jaar aan gas en 1990 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1960 m3 per jaar aan gas en 4420 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Diessen passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Diessen?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 15.518 mensen die we kunnen onderverdelen in 6.540 gezinnen. Wat meer specifiek: 1.847 eenpersoonshuishoudens, 2.350 gezinnen zonder kinderen en 2.343 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,35 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Diessen?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Diessen plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.hilvarenbeek.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5087.

Plaats een reactie