Woning kopen Esbeek

Plannen om een woning te kopen in Esbeek? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt zijn er allerhande voorzieningen als winkels en scholen. Tevens vind je hier een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 6.865 huizen (75,8% koopwoning, 24% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €474.617. Op deze pagina ontdek je het recente woningaanbod in Esbeek, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €328.000, de gemiddelde woningprijs is €474.617.
 • In de buurt vind je volop opties zoals natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
PlaatsEsbeek
Postcode5085
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)15.518
Aantal huishoudens6.540
Aantal huishoudens met kinderen2.343
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen6.865
Aantal koopwoningen6.050
Aantal huurwoningen815
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€328.000
Gemiddelde verkoopprijs€474.617
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3420 kWh

Woningaanbod Esbeek juni 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als CV-ketel of parkeeropties. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Diessen, Haghorst, Biest-Houtakker, Haaren & Biezenmortel.

woning-te-koop-esbeek

Eigen appartement kopen in Esbeek

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 – 95 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas en 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Esbeek

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1150 kuub gas en tevens 2900 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Esbeek is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3070 kWh stroom en 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Esbeek

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3300 kWh elektra + 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4420 stroom (kWh) & 1960 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Esbeek

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij berekend heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Esbeek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zal afhangen van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Esbeek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Esbeek en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Esbeek geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 en €3.250. In de opsomming hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Esbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Esbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Esbeek

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Esbeek en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Esbeek kopen?

In en rondom de gemeente Hilvarenbeek zijn er ruim 6.865 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 6.050 (75,8%) koopwoningen en 815 (24%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 168 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €328.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €474.617. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Esbeek. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Esbeek?

Een woning in Hilvarenbeek verbruikt gemiddeld 1450 kuub gas p/jaar en 3420 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1990 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1960 m3 aan gas en 4420 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Esbeek passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Esbeek?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 15.518 personen die we kunnen onderverdelen in 6.540 verschillende gezinnen. Dat betreffen 1.847 eenpersoonshuishoudens, 2.350 gezinnen zonder kinderen en 2.343 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Esbeek?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Esbeek realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hilvarenbeek.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5081, 5085.

Plaats een reactie