Woning kopen Bentelo

Alles weten over woning kopen in Bentelo? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de omgeving heb je toegang tot voldoende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 15.279 huizen (67,9% koophuis, 32% huurhuizen). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €354.722. Op Woningassistent.nl blader je door het actuele woningaanbod in Bentelo, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €252.000, de gemiddelde woningprijs is €354.722.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHof van Twente
PlaatsBentelo
Postcode7497
Netnummer0547 (+31547)
Inwoners (gemeente)35.017
Aantal huishoudens14.937
Aantal huishoudens met kinderen5.249
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen15.279
Aantal koopwoningen13.093
Aantal huurwoningen2.186
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.722
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Bentelo juli 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juli 2024. Selecteer op bouwjaar, ligging, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamersen extra details als energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Deurningen, Glane, Hengevelde, Ambt Delden en Delden.

woning-te-koop-bentelo

Aanbod appartement kopen in Bentelo

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 – 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 880 m3 gas en gem. 2090 kWh stroom.

Rijtjeshuis Bentelo

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 108 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas en doorgaans 2600 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Bentelo is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh elektra & 1190 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Bentelo

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 en 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh elektra + 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4140 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Bentelo

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Bentelo Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Bentelo

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Bentelo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Bentelo geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €3.100. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bentelo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bentelo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Bentelo

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Bentelo en omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Bentelo kopen?

In de gemeente Hof van Twente zijn er ruim 15.279 woonobjecten. Je vindt hier circa 13.093 (67,9%) koophuizen en 2.186 (32%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 158 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €252.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €354.722. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Bentelo. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bentelo?

Een woonobject in Hof van Twente kent een gem. verbruik van 1430 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3200 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (880 m3 aan gas en 2090 kWh elektra. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 kuub aardgas en 4140 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Bentelo passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Bentelo?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 35.017 personen die we kunnen onderverdelen in 14.937 verschillende huishoudens. Er wonen 4.537 eenpersoonshuishoudens, 5.151 families zonder kinderen en 5.249 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Bentelo?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bentelo realiseren. Informeer bij de gemeente (www.hofvantwente.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7497.

Plaats een reactie