Woning kopen Delden

Alles weten over woning kopen in Delden? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In de omgeving zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien kan je hier genieten van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 15.279 huizen (67,9% koophuis, 32% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €354.722. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Delden, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €252.000, de gemiddelde huizenprijs is €354.722.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHof van Twente
PlaatsDelden
Postcode7491
Netnummer074 (+3174)
Inwoners (gemeente)35.017
Aantal huishoudens14.937
Aantal huishoudens met kinderen5.249
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen15.279
Aantal koopwoningen13.093
Aantal huurwoningen2.186
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.722
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Delden juli 2024

Hieronder verstrekken we alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakteen extra details als woninglabel & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Ambt Delden, Hengevelde, Diepenheim, Markelo of Goor.

woning-te-koop-delden

Appartementen te koop Delden

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 98 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 880 m3 gas en +/- 2090 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Delden

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en 2600 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Delden is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh elektra + 1190 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Delden

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 & 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3260 kWh elektra + 1440 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4140 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Delden

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij berekend heeft wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Delden Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Delden

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Delden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Delden geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €3.150. In de volgende weergave bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Delden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Delden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Delden

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Delden en omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Delden kopen?

In deze gemeente Hof van Twente bestaan er circa 15.279 huizen. Het gaat daarbij om 13.093 (67,9%) koophuizen en 2.186 (32%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 158 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €252.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €354.722. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Delden. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Delden?

Een woonobject in Hof van Twente gebruikt gemiddeld 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 3200 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (880 kuub aardgas en 2090 stroom (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4140 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Delden passen duurzame oplossingen als dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Delden?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 35.017 inwoners in 14.937 verschillende gezinnen. Het gaat om 4.537 eenpersoonshuishoudens, 5.151 gezinnen zonder kinderen en 5.249 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Delden?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Delden zetten. Neem contact op met de gemeente (www.hofvantwente.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7490, 7491.

Plaats een reactie