Woning kopen Deurningen

Jouw volgende woning kopen in Deurningen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de nabije buurt zijn er veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.047 woningen (73,9% koop, 25,8% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €343.759. Op Woningassistent.nl tonen wij het actuele woningaanbod in Deurningen, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €281.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €343.759.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, winkels, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsDeurningen
Postcode7562
Netnummer074 (+3174)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Deurningen april 2024

Bijgaand verstrekken we alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtypeen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en parkeeropties. Bel of mail de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Glane, Overdinkel, Bentelo, Hengevelde of Ambt Delden.

woning-te-koop-deurningen

Appartement kopen in Deurningen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 – 102 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 910 m3 gas en doorgaans 2270 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Deurningen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 116 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1220 kuub gas en +/- 2780 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Deurningen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh elektra en 1340 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Deurningen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 – 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3320 kWh elektra & 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4120 stroom (kWh) en 1860 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Deurningen

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Deurningen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Deurningen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Deurningen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Deurningen helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 & €3.150. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Deurningen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Deurningen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Deurningen

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Deurningen en omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Deurningen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Dinkelland zijn er 11.047 woningen. We maken onderscheid tussen 9.432 (73,9%) koopwoningen en 1.615 (25,8%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €281.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €343.759. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Deurningen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Deurningen?

Een huis in Dinkelland heeft een verbruik van gemiddeld 1520 m3 aan gas en 3430 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 kuub gas en 2270 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1860 m3 per jaar aan gas en 4120 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Deurningen passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Deurningen?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 26.461 personen in 10.361 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 huishoudens zonder kinderen en 4.233 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,51 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Deurningen?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Deurningen bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.dinkelland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7561, 7562.

Plaats een reactie