Woning kopen Glane

Jouw ideale woning kopen in Glane? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de nabije buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 9.863 huizen (68,9% koop, 30,9% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €327.243. Op dit huizenplatform vind je het actuele woningaanbod in Glane, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €243.000, de doorsnee verkoopprijs is €327.243.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLosser
PlaatsGlane
Postcode7585
Netnummer053 (+3153)
Inwoners (gemeente)22.683
Aantal huishoudens9.392
Aantal huishoudens met kinderen3.498
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen9.863
Aantal koopwoningen8.341
Aantal huurwoningen1.522
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.243
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3250 kWh

Woningaanbod Glane juli 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op bouwjaar, woningtype, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als energielabel en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Overdinkel, de Lutte, Deurningen, Bentelo en Hengevelde.

woning-te-koop-glane

Studio of appartement kopen in Glane

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 970 m3 gas en tevens 2350 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Glane

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1200 kuub gas + 2850 kWh stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Glane is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2980 kWh elektra en 1340 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Glane

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 en 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh elektra & 1490 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 – 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4140 stroom (kWh) en 1930 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Glane

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Glane Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering te bevestigen. Op basis van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Glane

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Glane en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Glane geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 & €3.200. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Glane.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Glane. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Glane

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Glane en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Glane kopen?

In de buurt van de gemeente Losser bestaan er circa 9.863 huizen. Hierbij spreken we van 8.341 (68,9%) koopwoningen en 1.522 (30,9%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 153 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €243.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €327.243. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Glane. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Glane?

Een woning in Losser gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1440 m3 gas en 3250 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (970 m3 per jaar aan gas en 2350 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1930 m3 gas voor verwarming en warm water en 4140 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Glane passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Glane?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 22.683 mensen in 9.392 verschillende huishoudens. Dat betreffen 2.598 eenpersoonshuishoudens, 3.296 huishoudens zonder kinderen en 3.498 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,36 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Glane?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Glane bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentelosser.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 7585.

Plaats een reactie