Woning kopen Ambt Delden

Snel een woning kopen in Ambt Delden? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de buurt heb je toegang tot allerhande voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 15.279 huizen (67,9% koop, 32% huurwoningen). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €354.722. Op deze informatieve website bieden wij het woningaanbod in Ambt Delden, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €252.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €354.722.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, restaurants, kinderopvang, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHof van Twente
PlaatsAmbt Delden
Postcode7495
Netnummer074 (+3174)
Inwoners (gemeente)35.017
Aantal huishoudens14.937
Aantal huishoudens met kinderen5.249
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen15.279
Aantal koopwoningen13.093
Aantal huurwoningen2.186
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.722
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Ambt Delden april 2024

Met onze woningzoeker bekijk je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, vraagprijs, woningtype, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen die te koop staan in Hengevelde, Bentelo, Delden, Diepenheim & Markelo.

woning-te-koop-ambt-delden

Een appartement kopen in Ambt Delden

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 880 m3 gas en gem. 2090 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Ambt Delden

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 80 m2 – 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2600 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Ambt Delden is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2690 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ambt Delden

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh elektra & 1440 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 4140 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Ambt Delden

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Ambt Delden zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Aan de hand van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ambt Delden

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Ambt Delden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Ambt Delden helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 & €2.600. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ambt Delden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ambt Delden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Ambt Delden

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ambt Delden en net daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Ambt Delden kopen?

In en rondom de gemeente Hof van Twente zijn er ruim 15.279 woningen. Er zijn 13.093 (67,9%) koophuizen en 2.186 (32%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 158 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €252.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €354.722. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ambt Delden. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ambt Delden?

Een woonobject in Hof van Twente gebruikt gemiddeld 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 3200 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (880 kuub gas p/jaar en 2090 kWh stroom. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4140 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Ambt Delden passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Ambt Delden?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 35.017 mensen in 14.937 verschillende huishoudens. Er wonen 4.537 eenpersoonshuishoudens, 5.151 families zonder kinderen en 5.249 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ambt Delden?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Ambt Delden zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hofvantwente.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7495.

Plaats een reactie