Woning kopen Hengevelde

Snel een woning kopen in Hengevelde? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek zijn er allerhande voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 15.279 woningen (67,9% koopwoning, 32% huurwoningen). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €354.722. Op deze website ontdek je het nieuwe woningaanbod in Hengevelde, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €252.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €354.722.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHof van Twente
PlaatsHengevelde
Postcode7496
Netnummer0547 (+31547)
Inwoners (gemeente)35.017
Aantal huishoudens14.937
Aantal huishoudens met kinderen5.249
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen15.279
Aantal koopwoningen13.093
Aantal huurwoningen2.186
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.722
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Hengevelde juli 2024

Met onze huizenzoeker vind je het actuele woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als energielabel of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Bentelo, Deurningen, Ambt Delden, Delden & Diepenheim.

woning-te-koop-hengevelde

Aanbod appartement kopen in Hengevelde

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 880 m3 gas en daarbij 2090 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hengevelde

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 – 111 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en +/- 2600 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hengevelde is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2690 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Hengevelde

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh stroom + 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4140 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Hengevelde

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Hengevelde Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hengevelde

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxateurs en makelaars in Hengevelde en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Hengevelde geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 en €2.650. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Hengevelde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hengevelde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Hengevelde

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hengevelde en daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hengevelde kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hof van Twente vinden we circa 15.279 woonobjecten. Hierbij spreken we van 13.093 (67,9%) koophuizen en 2.186 (32%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 158 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €252.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €354.722. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hengevelde. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Hengevelde?

Een woonhuis in Hof van Twente gebruikt gemiddeld 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 3200 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (880 kuub gas p/jaar en 2090 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1940 m3 gas en 4140 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Hengevelde passen duurzame producten zoals warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Hengevelde?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 35.017 mensen in 14.937 huishoudens. Hier wonen 4.537 eenpersoonshuishoudens, 5.151 huishoudens zonder kinderen en 5.249 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,31 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hengevelde?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hengevelde realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hofvantwente.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7496.

Plaats een reactie