Woning kopen Diepenheim

Ga je een woning kopen in Diepenheim? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de buurt heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 15.279 woningen (67,9% koophuis, 32% huurwoningen). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €354.722. Op dit woningplatform blader je door het huidige woningaanbod in Diepenheim, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €252.000, de gemiddelde woningprijs is €354.722.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, natuurgebieden, winkels, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHof van Twente
PlaatsDiepenheim
Postcode7478
Netnummer0547 (+31547)
Inwoners (gemeente)35.017
Aantal huishoudens14.937
Aantal huishoudens met kinderen5.249
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen15.279
Aantal koopwoningen13.093
Aantal huurwoningen2.186
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.722
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Diepenheim april 2024

In het schema hierna tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoom verder in op aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, liggingen additionele aspecten als duurzaamheid of aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Delden, Ambt Delden, Markelo, Goor of Enter.

woning-te-koop-diepenheim

Aanbod appartement kopen in Diepenheim

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 880 m3 gas en tevens 2090 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Diepenheim

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas en daarbij 2600 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Diepenheim is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 en 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh elektra + 1190 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Diepenheim

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 – 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh elektriciteit + 1440 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4140 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Diepenheim

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Diepenheim Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering af te ronden. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Diepenheim

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxatie experts en makelaars in Diepenheim en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Diepenheim geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €3.000. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Diepenheim.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Diepenheim. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Diepenheim

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Diepenheim en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Diepenheim kopen?

In en rondom de gemeente Hof van Twente bestaan er circa 15.279 huizen. Er zijn 13.093 (67,9%) koophuizen en 2.186 (32%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 158 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €252.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €354.722. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Diepenheim. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Diepenheim?

Een huis in Hof van Twente gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 3200 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (880 m3 per jaar aan gas en 2090 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 kuub gas en 4140 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Diepenheim passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Diepenheim?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 35.017 mensen in 14.937 huishoudens. Het gaat om 4.537 eenpersoonshuishoudens, 5.151 huishoudens zonder kinderen en 5.249 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,31 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Diepenheim?

In deze streek zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Diepenheim laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.hofvantwente.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 7478.

Plaats een reactie