Woning kopen Middenmeer

Alles weten over woning kopen in Middenmeer? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast is er vlakbij mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 20.988 woningen (69,9% koophuis, 29,4% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €302.564. Op dit huizenportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Middenmeer, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €223.000, de gemiddelde verkoopprijs is €302.564.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, kinderopvang, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsMiddenmeer
Postcode1775
Netnummer0227 (+31227)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Middenmeer mei 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op bouwjaar, aantal kamers, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Hippolytushoef, Westerland, Slootdorp, Kreileroord & Wieringerwerf.

woning-te-koop-middenmeer

Appartement kopen in Middenmeer

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 760 m3 gas en tevens 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Middenmeer

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en 2700 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Middenmeer is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 en 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2830 kWh elektra + 1230 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Middenmeer

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3090 kWh stroom en 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3800 stroom (kWh) & 1820 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Middenmeer

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Middenmeer Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Middenmeer

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Middenmeer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Middenmeer geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €2.900. In de tabel hieronder bekijk je adressen van financieel adviseurs in Middenmeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Middenmeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Middenmeer

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Middenmeer en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Middenmeer kopen?

In deze gemeente Hollands Kroon registreren wij 20.988 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 18.841 (69,9%) koophuizen en 2.147 (29,4%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 133 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €223.000 en de gem. marktprijs is €302.564. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Middenmeer. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Middenmeer?

Een woonhuis in Hollands Kroon gebruikt gemiddeld 1340 kuub aardgas en 3060 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 kuub gas en 1980 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1820 m3 per jaar aan gas en 3800 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Middenmeer passen duurzame oplossingen als warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Middenmeer?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 48.432 inwoners in 21.042 huishoudens. Dat betreffen 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 families zonder kinderen en 7.404 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,28 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Middenmeer?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Middenmeer bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1775.

Plaats een reactie