Woning kopen Hollands Kroon

Wil je een woning kopen in Hollands Kroon? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt zijn er verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien vind je hier een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 20.988 woningen (69,9% koop, 29,4% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €302.564. Op dit woningplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Hollands Kroon, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €223.000, de basis verkoopprijs is €302.564.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1761
Netnummer0227 (+31227)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Hollands Kroon maart 2024

In onderstaande weergave check je alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Kies op basis van woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamersen meer onderwerpen zoals isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Den Helder, Texel, Schagen, Dijk en Waard & Opmeer.

woning-te-koop-hollands-kroon

Appartementen te koop Hollands Kroon

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 760 m3 gas & 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hollands Kroon

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 108 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 2700 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Hollands Kroon is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 & 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2830 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hollands Kroon

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3090 kWh elektriciteit + 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3800 elektriciteit (kWh) en 1820 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Hollands Kroon

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je woningen te koop in Hollands Kroon Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. D.m.v. koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Hollands Kroon

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Hollands Kroon en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Hollands Kroon geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €2.700. In het schema hier bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Hollands Kroon.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hollands Kroon. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Hollands Kroon

Deze maand (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Hollands Kroon en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Hollands Kroon kopen?

In de gemeente Hollands Kroon bestaan er circa 20.988 woonhuizen. Er zijn 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €223.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €302.564. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hollands Kroon. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hollands Kroon?

Een woning in Hollands Kroon verbruikt gemiddeld 1340 kuub gas p/jaar en 3060 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 1980 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1820 kuub gas en 3800 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Hollands Kroon passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Hollands Kroon?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 48.432 inwoners in 21.042 gezinnen. Wat meer specifiek: 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 huishoudens zonder kinderen en 7.404 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,28 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hollands Kroon?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hollands Kroon realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 1777, 1778.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie