Woning kopen Hippolytushoef

Jouw aanstaande woning kopen in Hippolytushoef? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt zijn er veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien ontdek je hier mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 20.988 huizen (69,9% koopwoning, 29,4% huur). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €302.564. Op dit woningportaal check je het recente woningaanbod in Hippolytushoef, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €223.000, de basis verkoopprijs is €302.564.
 • In de regio zijn veel opties zoals sportclubs, restaurants, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsHippolytushoef
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Hippolytushoef maart 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle huizen die te koop staan in maart 2024. Selecteer op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaaren andere eigenschappen zoals isolatie en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Westerland, Den Oever, Middenmeer, Slootdorp & Kreileroord.

woning-te-koop-hippolytushoef

Appartement kopen in Hippolytushoef

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en tevens 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hippolytushoef

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 – 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en tevens 2700 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hippolytushoef is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2830 kWh elektra & 1230 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hippolytushoef

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3090 kWh stroom en 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3800 elektriciteit (kWh) & 1820 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Hippolytushoef

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hippolytushoef Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Hippolytushoef

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Hippolytushoef en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Hippolytushoef geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 & €3.250. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Hippolytushoef.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hippolytushoef. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hippolytushoef

In maart 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hippolytushoef en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Hippolytushoef kopen?

In de gemeente Hollands Kroon zijn er 20.988 woonobjecten. Het gaat om 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €223.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €302.564. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hippolytushoef. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hippolytushoef?

Een huis in Hollands Kroon verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 m3 gas en 3060 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 per jaar aan gas en 1980 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1820 kuub gas en 3800 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Hippolytushoef passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Hippolytushoef?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 48.432 personen in 21.042 verschillende gezinnen. Het gaat om 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 gezinnen zonder kinderen en 7.404 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,28 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hippolytushoef?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hippolytushoef realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.hollandskroon.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 1777, 1778.

Plaats een reactie