Woning kopen Kreileroord

Een woning kopen in Kreileroord? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand zijn er voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij ontdek je hier een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 20.988 woningen (69,9% koop, 29,4% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €302.564. Op dit woningplatform bieden wij het laatste woningaanbod in Kreileroord, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €223.000, de doorsnee verkoopprijs is €302.564.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, winkels, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsKreileroord
Postcode1773
Netnummer0227 (+31227)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Kreileroord mei 2024

In ons overzicht blader je door de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als CV-ketel en aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Slootdorp, Middenmeer, Wieringerwerf, Haringhuizen en Barsingerhorn.

woning-te-koop-kreileroord

Appartement kopen in Kreileroord

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en gem. 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Kreileroord

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 & 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en gem. 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Kreileroord is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2830 kWh elektra en 1230 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Kreileroord

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3090 kWh elektriciteit + 1320 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3800 stroom (kWh) & 1820 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Kreileroord

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Kreileroord Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Kreileroord

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Kreileroord en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Kreileroord helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 & €2.900. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Kreileroord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kreileroord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Kreileroord

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Kreileroord en direct omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Kreileroord kopen?

In de hele gemeente Hollands Kroon bestaan er circa 20.988 huizen. Je vindt hier circa 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 133 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €223.000 en de gem. verkoopprijs is €302.564. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kreileroord. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kreileroord?

Een woonobject in Hollands Kroon gebruikt gemiddeld 1340 m3 gas voor verwarming en warm water en 3060 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1980 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1820 kuub aardgas en 3800 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Kreileroord passen duurzame producten zoals dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Kreileroord?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 48.432 personen in 21.042 gezinnen. Dit zijn 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 gezinnen zonder kinderen en 7.404 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,28 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Kreileroord?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kreileroord realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1773.

Plaats een reactie