Woning kopen Slootdorp

Plannen om een woning te kopen in Slootdorp? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand heb je voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook tref je hier een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 20.988 woningen (69,9% koop, 29,4% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €302.564. Op dit huizenportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Slootdorp, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €223.000, de gemiddelde verkoopprijs is €302.564.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals kinderopvang, scholen, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsSlootdorp
Postcode1774
Netnummer0227 (+31227)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Slootdorp mei 2024

In deze lijst verstrekken we het actuele woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als isolatie & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Middenmeer, Hippolytushoef, Kreileroord, Wieringerwerf of Haringhuizen.

woning-te-koop-slootdorp

Aanbod appartement kopen in Slootdorp

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 760 m3 gas en tevens 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Slootdorp

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas + 2700 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Slootdorp is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2830 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Slootdorp

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 en 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3090 kWh stroom en 1320 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3800 elektra (kWh) en 1820 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Slootdorp

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Slootdorp Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. koopsom, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Slootdorp

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Slootdorp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Slootdorp geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €3.200. In de lijst hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Slootdorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Slootdorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Slootdorp

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Slootdorp en direct omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Slootdorp kopen?

In de hele gemeente Hollands Kroon bestaan er circa 20.988 woonhuizen. Er zijn 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 133 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €223.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €302.564. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Slootdorp. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Slootdorp?

Een woning in Hollands Kroon gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3060 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 kuub gas en 1980 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1820 kuub gas en 3800 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Slootdorp passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Slootdorp?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 48.432 personen die we kunnen onderverdelen in 21.042 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 huishoudens zonder kinderen en 7.404 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,28 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Slootdorp?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Slootdorp bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 1774.

Plaats een reactie